Skip to content
Minimaal bestelbedrag €25,- voor bezorging buiten Delden | Verse producten kunnen alleen in de regio worden bezorgd

Rouwarrangementen voor een laatste bloemengroet

Wat waren de hobby’s of liefhebberijen van de overledene? En welke bloemen passen daar bij? Had de overledene een favoriete bloem of een eigen tuin waaruit we bloemen mogen plukken? Want een rouwwerk is heel persoonlijk en een manier om te laten zien wat de overledene voor jou en anderen betekende.

Bij Bloembinderij In Den Kroon ontwerpen en maken we verschillende rouwarrangementen. Een rouwbloemstuk voor op de kist en grafstukken voor op het graf, maar ook rouwboeketten en een sympathieboeket. Daarmee zijn we een bloemist waar je voor al je uitvaartbloemwerk terechtkunt.

Lees verder

Stap 1

Persoonlijk gesprek over de dierbare.

Stap 2

Wij komen samen tot een besluit.

Stap 3

Met veel zorg wordt uw rouwarrangement gemaakt.

Stap 4

Wij bezorgen het op locatie.

Een laatste bloemengroet

Bij Bloembinderij In Den Kroon weten we hoe belangrijk het is om een dierbare tijdens een uitvaart een laatste groet te brengen. Daarom gaan we voor het ontwerpen van rouwarrangementen altijd persoonlijk met je in overleg. We praten over de overleden dierbare om te ontdekken welke bloemen en rouwstukken het beste bij de situatie passen. Dat kan bijvoorbeeld leiden tot een prachtig en uitbundig gekleurd rouwbloemstuk voor op de kist. Of in een sober grafbloemwerk voor een ingetogen laatste rustplek.

Bij het ontwerpen en samenstellen van een rouwarrangement vinden we het bij Bloembinderij In Den Kroon belangrijk dat de nabestaanden de overleden dierbare in het bloemstuk herkennen. Daarnaast proberen we de emoties van de nabestaanden zoveel mogelijk in het arrangement te verwerken. Een vaas met bloemen in de familiekamer, kerk, het crematorium of bij het condoleanceregister moet weerspiegelen hoeveel de aanwezigen om de overledene gaven. Dat geeft nabestaanden ook de kracht die ze nodig hebben om het leven na het verlies weer op te pakken.

Maak het persoonlijk.

Rouwarrangementen met een persoonlijk afscheidswoord

Een laatste groet breng je ook door een persoonlijke boodschap aan een rouwarrangement toe te voegen. Dan kan door een rouwlint aan het rouwboeket te bevestigen. Op een rouwlint is ruimte voor een persoonlijke tekst waarin je laat weten wat de overledene voor je betekende. Het is een plek voor afscheidswoorden voor de overledene of een boodschap die de nabestaanden kracht geeft om door te gaan.

Bij Bloembinderij In Den Kroon helpen we je om je gevoelens voor op het rouwlint onder woorden te brengen. We hebben ook een aantal teksten die je als inspiratie kan gebruiken. Vind je het lastig om iets te schrijven? Dan kan je er ook voor kiezen om alleen namen op het rouwlint te zetten. Om je condoleances over te brengen is dat ook al genoeg. Een rouwlint is er in verschillende kleuren, bestaat uit twee stroken en je kan tekst op zowel de rechter- als linkerkant van het lint laten zetten.

Bekijk het gehele rouwarrangement

Maak het persoonlijk

Bij het samenstellen van rouwarrangementen is veel mogelijk, zolang het maar respectvol en persoonlijk is. Laat je gevoel spreken door bijvoorbeeld te kiezen voor speciale vormen, bijvoorbeeld een hart, muzieknoot, beer etc. Veel partners, ouders of kinderen van een overledene kiezen voor een hart als mooi gebaar om blijk te geven van de onvoorwaardelijke liefde voor hun dierbare.

Rouwkransen zijn een bestelling die we als uitvaartbloemist ook veel krijgen. Dat komt door de symboliek die er achter dit rouwwerk verscholen zit. Net als grafkransen symboliseert het de cirkel van het leven. Bij een kerkelijke uitvaart is het grafkruis een veelgemaakte keuze. Het geeft blijk van de rol die het geloof in het leven van de overleden dierbare speelde.

Voorgaande Rouwarrangementen

Rouwarrangementen bij Bloembinderij In Den Kroon bestellen

Voor rouwarrangementen is het fijn als je bij onze winkel in Delden langs kan komen. We zijn goed bereikbaar vanuit Hengelo, Almelo, Enschede, Oldenzaal, Borne, Haaksbergen, Rijssen, Rijssen-Holten, Markelo, Goor, Wierden, Weerselo, Losser en Bentelo.

We begrijpen het ook heel goed als langskomen niet lukt. Daarom is het bij Bloembinderij In Den Kroon ook mogelijk om een rouwbloemstuk online te bestellen. Stuur na de uitvaart bijvoorbeeld nog een mooi sympathieboeket naar de nabestaanden in de sfeer van de rouwarrangementen. Dan bezorgen we die voor je en laat jij weten dat je ook nu nog aan de nabestaanden denkt.

Als we de bloemen voor je rouwwerk op voorraad hebben, dan krijgt je bestelling altijd voorrang. We kunnen het dan vaak nog dezelfde dag voor je bezorgen.

Geïnteresseerd in een rouwarrangement?

Kom langs in onze winkel of bestel het nu online.

Back To Top